Vælg en side

Rejser til Serbien med Balkanrejserserbiens flag

Novi Sad i Serbien - Balkanrejser

Individuelle rejser til Serbien

Voldsom historie, rig kultur og smuk natur

Serbien er et lille landlåst land centralt placeret på Balkanhalvøen med gamle traditioner, en voldsom historie og smukke nationalparker, som endnu ikke er blevet rigtig opdaget af omverdenen. Landet hvor gammeldags livsstil i små middlealderlandsbyer står i skarp kontrast til Beograds ekstravagante fremtoning.

Beograd er en af Europas ældste byer og har altid været et handelscentrum og kulturel smeltedigel mellem øst og vest. I dag står byens smukke art noveau arkitektur og den moderne arkitektur i smuk kontrast til hinanden og understreger byen historiske betydning.

Serbien har været under indflydelse fra både Romerriget, Det Byzantinske rige og Osmannerriget, som krydret med serbisk nationalisme og en stærk ortodoks arv altid har givet anledning til konflikter. Beograd og Serbien var også omdrejningspunkt og centrum i det tidligere Jugoslavien under Tito, som ligger begravet i et storslået musoleum i netop Beograd.

Denne palet af kulturer og meninger gør Serbien til et meget alsidigt land at rejse i.

Storslåede nationalparker

Serbien har flere store nationalparker, som indbyder til smukke vandreture og andre aktiviteter i naturen.

Nationalparken Tara i det vestlige Serbien kaldes ofte for Serbiens lunger pga. den tætte skov og store diversitet i flora og fauna. Parken huser også adskillige historiske monumenter fra neolitisk tid til moderne tid, hvor det mest betydningsfulde er Racaklostret, som er det vigtigste center for serbisk litteratur.

Nationalparken Kapaonik på grænsen til omstridte Kosovo er et besøg værd, hvis du ønsker at vandre i smuk og næsten urørt natur. Bjergkæden er 80 km. lang og op til 40 km. bred og domineret af bjerget Pančić’s på lidt over 2.000 moh.

Få opfyldt din jernbanefetisch

I Serbien finder du en af Europas mest spektakulære museumsjernbaner – Den smalsporede Sargan Eight, som anses for et ingeniørmæssigt mesterværk. Togturen med det renoverede tog Nostalgija i Mokra Gora bjergene tager lidt over to timer. Du passerer hele fem broer og 22 tunneller på de blot 15,5 km. som samtidig stiger med 400 højdemeter.

Din individuelle rejse med kant til Serbien

Balkanrejser har gennem vores fintmaskede netværk mulighed for at arrangere alle former for individuelle aktiviteter i Serbien og de omkringliggende lande – Kontakt os for en dialog om dine muligheder for en individuel rejse i Serbien. Det er din rejse, så du bestemmer indholdet, og har du specialønsker, så spørg os om mulighederne.

Læs mere om hvordan Tvernø Travel Group arrangerer individuelle rejser og rejser med kant.Balkanrejsers logo - Tvernoe Travel Group

All Exclusive Travel

Old Dongola, Sudan - All Exclusive Travel

Balkanrejser

Rila Monastery, Bulgarien - Balkanrejser

Happy Lama Travel

Cordillera Huayhuash, Peru - Happy Lama Travel

Silkevejsrejser

Pamir Highway, Tadsjikistan - Silkevejsrejser

Grupperejser

Grupperejser med dansk rejseleder - Tvernø Travel Group
Rejsegarantifonden #1940