Vælg en side

Rejser til Bolivia med Happy Lama Travelbolivias flag

Titicacasøen og Cordillera Real i Bolivia - Happy Lama Travel

Individuelle rejser til Bolivia

Bolivia – meget mere end Isla del Sol og La Paz

Bolivia er det mest autentiske af de andiske land – En spændende destination hvortil meget få rejsende finder vej. De som gør, får en oplevelse for livet i det store og ekstremt varierede land, hvor befolkningen i høj grad er knyttet til traditionelle skikke og traditionel levevis.

De fleste rejsende har et naturligt fokus på den vestlige del af Bolivia tæt på Peru. Her finder du Bolivias største seværdigheder med verdens højest beliggende hovedstad La Paz, Titicacasøen, bjergkæden Cordillera Real og de helt unikke saltsletter Salar de Uyuni som naturlige højdepunkter på de flestes rejse til Bolivia.

De færreste tænker på at besøge Bolivias østlige kulturrige og smukke lavland med udgangspunkt i Santa Cruz og den bolivianske del af Amazonas, som byder på et rigt dyreliv i Madidi National Park og den meget lidt besøgte og vanskeligt tilgængelige Parque Noel Kempff, som er en af Amazonasjunglens mest artsrige nationalparker.

På sporet af Che Guevara

Hasta Siempre Comandante – Myterne er mange om Che Guevara, Fidel Castros tro væbner i den cubanske revolution. De færreste mennesker ved, at en stor del af sandheden om myten Che kan findes i Bolivia, hvor du bliver mødt af Che portrætter overalt. Ches eftermæle dyrkes og han er blevet en helt efter sin død.

En af nyere histories mest sagnomspundne skikkelser mødte sit endeligt i et tarveligt skolelokale i den lille bolivianske by La Higuera. Du har mulighed for at følge Ches fodspor de sidste dage på Che Guevara Trail.

Che Guevara var en rigtig revolutionær som inspireret af den åbenbare revolutionssucces på Cuba ledte efter nye revolutionsprojekter, men fandt ud af, at det ikke var så let endda at stable en revolution på benene fra ingenting. Efter Cuba led Che svigende nederlag i Congo, hvorpå han fortsatte sin søgen og besluttede sig for at Bolivia, centralt placeret i Sydamerika, skulle være base for en revolution, som oplagt skulle sprede sig til resten af kontinentet.

Che Guevara ankom inkognito (han havde fjernet sit karakteristiske skæg) til Bolivia i 1966 og oprettede revolutionshovedkvarter ca. 250 km. sydvest for Santa Cruz. Che havde dog meget vanskeligt ved at overbevise landbefolkningen om, at de var undertrykt af diktatoren René Barrientos Ortuño og da Ortuño meget strategisk gav indrømmelser til landbefolkningen, var Ches revolution dødsdømt, før den rigtig var begyndt.

Che blev hårdt såret og fanget af bolivianske styrker den 8. oktober 1967 og derpå bragt til den lille skole i landsbyen La Higuera, hvor han dagen efter blev henrettet med koldt blod på ordre fra CIA.

Che blev efter sin død bragt til hospitalet i Vallegrande og udstillet i hospitalets vaskeri. Det er herfra at Che´s ansigtsudtryk, som pryder den berømte Che T-shirt stammer. Mange som så Che´s lig i det lille vaskeri beretter at det fredfyldte ansigtsudtryk skulle minde om Jesus Kristus og mange tænker på Che som den genfødte frelser. Che blev hemmeligt begravet under Vallegrandes landingsbane, hvilket blev afsløret i 1997 af en af de deltagende soldater. Ches lig blev gravet op og er nu stedt endeligt til hvile i Santa Clara på Cuba. Der er nu opført et mausoleum for Che Guevara på stedet for den oprindelige grav.

Højlandsrødvin fra Tarija

Tarija er en sand perle tæt på Argentina, hvilket præger byens afslappede atmosfære. Her har du et dejligt middelhavsagtigt klima, smukke bjergrige omgivelser, en rig kolonial arkitekturarv og gode vindistrikter. Tarija er desuden et godt og logisk stop på din eventuelle videre færd mod Argentina og Chile.

Livet er godt i Tarija. Befolkningen er usædvanligt smilende og venlige. Maden er lækkert argentinsk inspireret, ligesom de lokale vine og Singani, en lokal Piscoagtig drik, er overraskende gode. Meget få mennesker forbinder Bolivia med vinproduktion, men i Tarijas 1.900 meters højde er klimaet perfekt og du har mulighed for at besøge nogle af de smukt beliggende 400 år gamle vingårde i Tarijas omegn. Som Tarijas indbyggere siger ”El que vino a Tarija y no tomó vino, a qué vino””Han som kommer til Tarija uden at drikke vin, hvorfor kom han”.

Tarija er selvfølgelig ikke kun vin, bøffer, god musik og glade dage. Byen har nogle interessante seværdigheder som eksempelvis arkæologi- og palæontologimuseet, som har en imponerende samling af intakte skeletter fra dinosaurtiden samt en antropologisk samling omhandlende lokalområdets historie og udvikling. Museets mest bizarre objekt er en dissekeret mumie, som ved hjælp af naturlige teknikker er skrumpet til kun 35 cm. længde.

Butch Cassidy & The Sundance Kid

Ad bagvejen fra Tarija mod Uyuni falder du over Tupiza, som ligger isoleret i et bizart landskab a la Utahs ”badlands”. Det var selvfølgelig ikke de hjemmevante landskaber, som tiltrak de legendariske wester-figurer tog- og bankrøverne Butch Cassidy and The Sundance Kid til denne udpost i 1908.

Butch og Sundance mærkede jorden brænde under sig hjemme i USA, så rygtet om og udsigten til at røve en pengetransport i Bolivia til en værdi af USD 408.000 lokkede de hærdede revolvermænd til Sydamerika.

Udbyttet var imidlertid kun på USD 90.000 og de desillusionerede banditter gik amok i den lille flække San Vicente. De blev hårdt såret trængt ind i en lille lade af en talrig boliviansk hær, hvilket resulterede i, at Butch skød Sundance, hvorpå han begik selvmord. Butch og Sundance er efter al sandsynlighed begravet som ”desconocidos” i San Vicente, men en sejlivet legende fortæller, at Butch undslap og returnerede til USA.

UFO-landindsbanen El Fuerte

El Fuerte de Samaipata er et enestående afsides beliggende arkæologisk område i bjergene i det centrale Bolivia. El Fuerte er grundlæggende en kæmpemæssig klippe, hvori der er udskåret en bred vifte af dyr og geometriske figurer. El Fuerte blev udnævnt til UNESCO verdensarv i 1998.

El Fuerte menes at stamme fra Mojocoyaskulturen ca. år 300 e.kr. og anvendtes til religiøse ritualer. Der er ingen fritstående bygninger, men arkæologer har påvist at El Fuerte har fungeret som helligdom med omkringliggende bosættelser. Inkaerne fandt El Fuerte så sent som omkring 1470 og har tydeligvis anvendt stedet aktivt, idet der er typiske inkastrukturer med trapezformede indgangspartier.

Som med andre uforklarlige fortidslevn er der teorier om at El Fuerte fungerede som UFO-landingsbane, hvilket den uortodokse schweiziske teoretiker Erich von Däniken (f. 1935) konkluderede, efter at have besøgt El Fuerte to gange og betragtet to parallelt løbende riller hugget i klippen – Helt tydeligt en vandkanal.

El Fuerte ligger isoleret og det er ikke altid sikkert at køre op i bil, men det er muligt at vandre til ruinen.

Din individuelle rejse med kant i Bolivia

Happy Lama Travel har gennem vores fintmaskede netværk mulighed for at arrangere alle former for individuelle aktiviteter i Bolivia og de omkringliggende lande – Kontakt os for en dialog om dine muligheder for en individuel rejse i Bolivia. Det er din rejse, så du bestemmer indholdet, og har du specialønsker, så spørg os om mulighederne.

Læs mere om hvordan Tvernø Travel Group arrangerer individuelle rejser og rejser med kant.Happy Lama Travels logo - Tvernoe Travel Group

All Exclusive Travel

Old Dongola, Sudan - All Exclusive Travel

Balkanrejser

Rila Monastery, Bulgarien - Balkanrejser

Happy Lama Travel

Cordillera Huayhuash, Peru - Happy Lama Travel

Silkevejsrejser

Pamir Highway, Tadsjikistan - Silkevejsrejser

Grupperejser

Grupperejser med dansk rejseleder - Tvernø Travel Group
Rejsegarantifonden #1940