Vælg en side

Rejser til Peru med Happy Lama Travel

Skolebørn i Peru - Happy Lama Travel

Individuelle rejser til Peru

Peru – Meget mere end Cusco og Machu Picchu!

Peru er, med sin helt unikke beliggenhed og geografi, et af jordens mest alsidige og mangfoldige lande med knastørre ørkener, gigantiske sneklædte bjerge, charmerende byer – små som store, uigennemtrængelig jungle, vidtstrakte sletter og rige kulturminder. Alt sammen krydret med et farverigt dyreliv, en dramatisk historie samt en venlig, stolt og hjælpsom befolkning som gør, at du altid føler dig velkommen.

De fleste rejsende har et helt naturligt fokus på den sydlige del af Peru, hvor du finder Perus største seværdigheder med Machu Picchu, Cusco, Inkastien og Titicacasøen som naturlige højdepunkter på de flestes første rejse til Peru.

Peru har imidlertid meget mere end disse store seværdigheder at byde på, og er du typen som ønsker helt unikke rejseoplevelser vil Happy Lama Travel meget anbefale Nordperu med Cordillera Blanca, Kuelap, Trujillo og mange andre spændende seværdigheder. Happy Lama Travel anbefaler også varmt det centrale Peru omkring Ayacucho, som giver et unikt indblik i peruansk kultur og nyere historie.

Peru før inkaerne

Tag til det nordlige Peru som blot besøges af fem procent af de turister som årligt besøger landet, og du oplever nogle af Sydamerikas mest ukendte, fascinerende og spektakulære seværdigheder.

De vigtigste arkæologiske fund i Chiclayos omegn er uden tvivl kongegravene ved Sipan, som stammer fra Mochekulturen ca. 300-1200 og de samtidige kongegrave fra Sicankulturen.

Kongegravene ved Sipan blev opdaget næsten intakte så sent som i 1989, og der blev i løbet af udgravningerne fundet yderligere uåbnede grave, hvor den mest betydningsfulde grav helt åbenlyst var en kongegrav. Selv ligets sandaler var lavet af ædelt metal, da han aldrig behøvede at gå, men blev båret. De to fantastisk smukke museer indeholder enestående samlinger fra de to grave og kulturer, som er helt på højde med det berømte guldmuseum i Colombias hovedstad Bogota.

Et andet vigtigt fortidsminde i omegnen af Chiclayo er Tucume pyramiderne, som stammer fra Chimukulturen og er bygget i 1100-tallet. Området består af 26 lerpyramider og andre ceremonielle konstruktioner opført i ler. Pyramiderne er ikke endeligt udgravet endnu og ligner mest af alt jordhøje. Udgravninger har imidlertid afsløret detaljerige vægge, rige grave og en vidnesbyrd om, at Chimufolket kom vidt omkring. Der er fundet artefakter, som stammer fra Ecuador, Chile og Panama samt illustrationer, som er identiske med illustrationer på Påskeøen langt ude i Stillehavet.

Du finder desuden fascinerende store historiske præinkaudgravninger ved Trujillo, Cajamarca, Chachapoyas og Chavin i Cordillera Blanca.

Vandring og bjergbestigning i Perus hvide bjerge

Cordillera Blanca og Cordillera Huayhuash ca. 400 km. nord for Lima er i vores optik Sydamerikas bedste, mest autentiske og smukkeste vandreområde, som praktisk talt ligger uberørt hen. Her er du omgivet af høje gletsjerklædte bjerge, azurblå bjergsøer, rivende vandløb, et farverigt dyre- og planteliv og ikke mindst nogle ganske særlige mennesker – Inkaernes efterkommere, som stadig taler det gamle inkasprog Quechua, og lever i pagt med den storslåede natur.

Du vandrer på gamle inkastier og udfordres på krop og sjæl i det gamle inkarige med dets myter, ritualer og mystik. Tilværelsen som vi kender den, sættes i perspektiv langt væk fra internet, smartphones og Facebook.

Cordillera Blanca er særdeles velegnet, hvis du er bjergbestigerbegynder og ønsker at bestige en gletsjertop for første gang, da der er adskillige relativt enkle toppe mellem 5.500 moh. og 6.000 moh. Tvernø Travel Groups indehaver Jan Tvernø har selv gået samtlige vandreruter i Cordillera Blanca og Cordillera Huayhuash og besteget syv bjerge i Cordillera Blanca bla. Perus højeste bjerg Huascaran på 6.768 moh.

Cordillera Blanca

Perus hvide bjerge er vores eget favoritområde i Peru og Happy Lama Travels absolutte speciale, hvilket der er flere årsager til. En årsag er, at området ikke er så besøgt og dermed har bevaret sit meget autentiske præg. En anden årsag er, at det i vores øjne er Perus absolut smukkeste område og det område med de fleste og smukkeste vandremuligheder.

Du kan gå i månedsvis uden at have udtømt mulighederne, og der er trekking på alle niveauer fra en enkel dag til måneder, hvis du orker. Vejret er desuden tørt og solrigt ”Andisk sommer” mellem april/maj og oktober/november.

Det fascinerende ved Cordillera Blanca er, at du kommer meget tæt på gletsjerne i Huascarán Nationalpark i et tempo, som du selv bestemmer, og det er endda muligt at besøge eksempelvis Alpamayo Base Camp på en trekkingtur.

Cordillera Huayhuash

Cordillera Huayhuashs gletsjerklædte toppe er i modsætning til Cordillera Blanca samlet i et stort centralt bjergmassiv, som det tager ca. 10 dage at vandre rundt om. Vandreruterne kan varieres fra 4 til ca. 14 dage. Du vandrer med andre ord rundt om Cordillera Huayhuash, hvor du i højere grad vandrer gennem Cordillera Blanca. Der er en masse små afstikkere fra hovedruten rundt om Cordillera Huayhuash, hvor du vandrer ind i dybe dale tæt på de gletsjerklædte bjergtoppe, hvor Yerupajá (6.634 moh.) er Perus næsthøjeste bjerg.

Cordillera Huayhuash er hårdere at vandre i end Cordillera Blanca, da passene er stejlere og dalene dybere. Derfor benyttes Cordillera Huayhuash ofte til akklimatisering forud for bjergbestigninger af de højeste bjerge i området. Bjergtoppene er også stejlere, og du vil derfor tit høre små laviner, som buldrer ned af bjergsiderne om natten.

Din individuelle rejse med kant til Peru

Happy Lama Travel har gennem vores fintmaskede netværk mulighed for at arrangere alle former for individuelle aktiviteter i Peru og de omkringliggende lande – Kontakt os for en dialog om dine muligheder for en individuel rejse i Peru. Det er din rejse, så du bestemmer indholdet, og har du specialønsker, så spørg os om mulighederne.

Læs mere om hvordan Tvernø Travel Group arrangerer individuelle rejser og rejser med kant.Happy Lama Travels logo - Tvernoe Travel Group

All Exclusive Travel

Old Dongola, Sudan - All Exclusive Travel

Balkanrejser

Rila Monastery, Bulgarien - Balkanrejser

Happy Lama Travel

Cordillera Huayhuash, Peru - Happy Lama Travel

Silkevejsrejser

Pamir Highway, Tadsjikistan - Silkevejsrejser

Grupperejser

Grupperejser med dansk rejseleder - Tvernø Travel Group
Rejsegarantifonden #1940