Vælg en side

Rejser til Galapagos med Happy Lama TravelGalapagos-flag

Española i Galapagos - Happy Lama Travel

Individuelle rejser til Galapagos

Galapagos – meget mere end unikt dyreliv!

Galapagosøerne er mange menneskers ultimative rejsedrøm og med rigtig god grund !

Galapagosøerne er unikke og giver dig fantastiske naturoplevelser, da det er muligt at komme helt tæt på øgruppens unikke og ekstremt varierede dyreliv samtidig med, at øgruppen er arnestedet for vores nutidige livsopfattelse i kraft af Charles Darwins evolutionsteori.

De fleste besøgende tager en cruisebåd, hvorfra du undervejs besøger en del af øerne. Det er imidlertid også muligt at arrangere besøg, hvor du bor på en eller flere af de fire øer som har regulære bosættelser. Herfra er det  muligt at arrangere spændende aktiviteter, som normalt ikke forbindes med Galapagosøerne.

Det er muligt at arrangere vandreture, rideture, mountainbiketure, camping, havkajak, snorkling og dykning samtidig med, at du oplever stort set de samme dyrearter som du oplever ved at tage på et cruise. Det er selvfølgelig også muligt at kombinere de to ting.

På Santa Cruz kan du besøge det berømte Charles Darwin Research Center.

Galapagoscruises

Den mest almindelige måde at opleve Galapagosøernes unikke mangfoldighed på er ved at sejle med et af de mange cruiseskibe, som besøger de forskellige øer på prædefinerede ruter.

Cruises varierer fra 4 til 15 dage og bådene medtager fra 13 til 100 passagerer.

Al aktivitet på Galapagosøerne er strengt kontrolleret af Parque Nacional Galápagos, som også udsteder licenser til de enkelte både og koordinerer ruterne, så der ikke er for mange både, som lægger til samtidig på de respektive øer. Dette er selvfølgelig for at forstyrre dyrelivet så lidt som muligt. Alle cruiseruter er derfor altid vejledende, idet myndighederne kan ændre alting uden varsel, hvis der opstår behov for at vise et særligt hensyn i et særligt område af det skrøbelige økosystem.

Når du først har bordet dit cruiseskib, står de dygtige specialuddannede Galapagosguider og skibets flittige besætning til rådighed for, at du skal få en uforglemmelig oplevelse på sejladsen rundt i øgruppen.

Normalt foregår et cruise på den måde, at der er en eller flere ”landinger” dagligt, hvor du sammen med de øvrige gæster og guiden vandrer rundt på de afmærkede stier, som det er strengt forbudt at forlade. Der skelnes mellem en ”våd landing”, hvor du bliver sejlet til stranden i en gummibåd og sat af på stranden, og en ”tør landing”, hvor gummibåden lægger til ved en bådebro.

Udover vandreaktiviteterne er der som regel mulighed for snorkling en eller flere gange dagligt.

Uanset hvordan man vender og drejer det, så er Galapagosøerne et af verdens dyreste steder at besøge som turist og cruises kan også være meget dyre. Hvis du imidlertid har en fleksibel rejseplan, kan det betale sig at have lidt koldt vand i blodet, da vi tit modtager rigtig gode ”last minute offers” fra de forskellige skibe.

Galapagos Ø-hop

Ø-hop er et spændende, individualiseret og ofte mere økonomisk alternativ til de traditionelle cruiseskibe.

Hovedøerne Isla Santa Cruz, Isla Isabela og Isla San Cristóbal samt til dels Isla Floreana er forbundet med hinanden af små fem-seks personers taxafly og små hurtiggående taxabåde, hvilket gør det muligt at komme hurtigt og smidigt rundt mellem øgruppens hovedøer, som hver især byder på et væld af oplevelser.

Happy Lama Travel tilbyder at arrangere ø-hop fuldstændigt ud fra dine præferencer og din tidsplan og vi benytter både hotel og camping afhængig af programmet.

Et typisk otte dages ophold vil starte med ankomst til lufthavnen på Isla Baltra, hvorefter der planlægges et arrangement på og omkring Isla Santa Cruz.

Fra Puerto Ayora på Isla Santa Cruz vil det være mest hensigtsmæssigt at sejle de ca. to timer til Puerto Villamil på Isla Isabela. Efter et par dages udvalgte oplevelser på Isla Isabela, flyves til Puerto Baquerizo Moreno på Isla San Cristóbal, hvorfra der er daglige flyafgange tilbage til det sydamerikanske fastland.

Det er en meget fleksibel måde at arrangere din Galapagosoplevelse på, da du, i stedet for at sejle en fast tilrettelagt rute, selv kan kombinere alle former for mulige aktiviteter på øerne samtidig med, at du alligevel oplever det mangfoldige dyreliv på tæt hold.

Vi kan meget nemt kombinere et lærerigt besøg på eksempelvis Charles Darwin Research Center og de to andre skildpaddecentre på Isla Isabela og Isla San Cristóbal med eksempelvis vandring til Volcán Sierra Negra og ridning til sulfurkilderne på Isla Isabela, efterfulgt af kystnær snorkling på Isla Isabela eller Isla San Cristóbal og mountainbike til ferskvandslagunen El Junco på Isla San Cristóbal, som også har nogle ganske fornuftige badestrande, hvor du omgives af søløver i brændingen.

Tårernes mur på Isabela

Der har været bosættelser på Galapagosøerne siden midten af 1800-tallet og øgruppens isolation har foranlediget nogle bizarre historier.

På Isabela kan du opleve Tårernes mur, der står som et bizart vidnesbyrd om, hvor galt ting kan gå, når en mand får uindskrænket magt langt væk fra ansvarlige myndigheders opsyn. Isabela var en fangekoloni fra 1946 til 1959, hvor den stedlige kommandant mente, at fangerne skulle opføre en mur i lavasten som hans eftermæle. Muren er ca. 100 meter lang, seks meter høj og tre meter bred. Mange fanger døde i processen, før galskaben blev stoppet i 1959 efter et fangeoprør.

Excentriske tyske invandrere på Floreana

Puerto Velasco Ibarra med blot ca. 150 indbyggere indbyder næsten til økuller og måske netop økuller var årsagen til et af Galapagosøernes største uopklarede mysterier – En bizar gyserhistorie, som involverer excentriske tyske indvandrere, mystiske forsvindinger, baronesser og en vegetar som omkom af kyllingeforgiftning.

I 1930´erne ankom, uvist af hvilke årsager, tre grupper tyskere til Floreana – En baronesse ledsaget af hendes tre elskere, Vegetaren Dr. Friedrich Ritter, som havde været så fremsynet at få fjernet alle sine tænder før afrejsen fra Tyskland for at undgå tandproblemer samt Hr. og Fru Wittmer – Et ungt par fra Køln.

På trods af deres fælles ophav var der store gnidninger mellem grupperne. Baronessen og en af elskerne forsvandt pludseligt sporløst, en anden elsker døde i en kontroversiel bådulykke og den erklærede vegetar Dr. Ritter døde efter at have fortæret en forgiftet kylling ! – De eneste som gik fri for ulykker var det unge par.

Det er aldrig blevet opklaret, hvad der skete på isolerede og fjerntliggende Floreana. Fru Magret Wittmer drev et hostal i Puerto Velasco Ibarra, indtil hun døde som 95-årig i år 2000 uden at kaste nævneværdigt lys over begivenhederne. I dag drives det samme hostal videre af Magret Wittmers datter og barnebarn.

Samfundseksperimentet El Progreso på San Cristobal

Den gale plantageejer Manuel Julián Cobos etablerede en regeringsstøttet sukkerrørsplantage med det illusoriske navn El Progreso (Fremskridtet) på San Cristobal i 1880´erne, hvor han med myndighedernes direkte hjælp udnyttede straffefanger som arbejdskraft i sin plantage.

Manuel Julián Cobos havde storhedsvanvid, anlagde en jernbane på øen og prægede sin egen mønt – En Cobo. Fangerne gjorde oprør i 1904 og slog Manuel Julián Cobos ihjel. Efterkommere af både Cobos og fangerne lever i dag side om side i Cobos utopiske samfundseksperiment El Progreso.

Din individuelle rejse med kant til Galapagos

Happy Lama Travel har gennem vores fintmaskede netværk mulighed for at arrangere alle former for individuelle aktiviteter på Galapagos og de omkringliggende lande – Kontakt os for en dialog om dine muligheder for en individuel rejse på Galapagos. Det er din rejse, så du bestemmer indholdet, og har du specialønsker, så spørg os om mulighederne.

Læs mere om hvordan Tvernø Travel Group arrangerer individuelle rejser og rejser med kant.Happy Lama Travels logo - Tvernoe Travel Group

All Exclusive Travel

Old Dongola, Sudan - All Exclusive Travel

Balkanrejser

Rila Monastery, Bulgarien - Balkanrejser

Happy Lama Travel

Cordillera Huayhuash, Peru - Happy Lama Travel

Silkevejsrejser

Pamir Highway, Tadsjikistan - Silkevejsrejser

Grupperejser

Grupperejser med dansk rejseleder - Tvernø Travel Group
Rejsegarantifonden #1940