Vælg en side

Rejser til Nagorno-Karabakh med Silkevejsrejser

Nagorno-Karabakh - Silkevejsrejser

Individuelle rejser til Nagorno-Karabakh

95 % af Nargono-Karabakhs indbyggere er etniske armeniere, de taler armensk og deres valuta er armensk, men de har deres eget parlament, deres eget flag og deres egen nationalsang. At rejse i Nagorno-Karabakh er et eventyr, med smukke vandreruter og en gæstfri befolkning.

Klemt inde mellem Armenien og Aserbajdsjan

Nagorno-Karabakh ligger mellem Armenien og Aserbajdsjan og ønsker at være en selvstændig stat, men er en del af både Armenien og Aserbajdsjan, der begge mener at området tilhører dem. Man kan kun komme til Nagorno-Karabakh via Armenien .

Området har været underlagt andre herskere igennem mange år, hvilket kan ses på navnet. Nagorno betyder bjergrigt på russisk, kara betyder sort på tyrkisk og bakh betyder have på persisk. Landet er stadig mærket efter borgerkrigen i 1990-1994, men er ved at se fremad.

Uspoleret natur

Det bjergrige land tilbyder afsondrede og flotte landskaber og en rig kultur. Landets højeste top er Mount Tsghuk, der er 3584 meter højt.

Det er muligt at vandre igennem det meste af Nagorno-Karabakh af en 190 km lang vandrerute der går fra Hadrut i syd til Kelbajar regionen i nord. Janapar Trail tager vandrere igennem overraskende landskaber med vandfald, kløfter, ældgamle broer, bjerge og floder og kommer bl.a. igennem den historiske bjergby Shushi, hovedstaden Stepanakert og Gandzasar klostret.

Man kan også vandre i Hunotkløften, der har en smuk og uspoleret natur. Ved Azokh ligger en hule fyldt med flagermus og er tidligere hjemsted for tidligere tiders menneskelig beboelse.

Renoveret hovedstad med klassisk byggeri

Stepanakert ligger midt i landet langs en stejl bjergskråning. Byen er ved at blive udbygget, men man kan stadig se en del sovjetisk byggeri og klassiske kaukasiske familiehjem. Byen er et godt startpunkt for at opleve resten af landet på grund af dets infrastruktur. I byen kan man smage Nagorno-Karabaks nationalret, besøge museer og se den kendte statue ”Grandmother and Grandfather”.

Forvunden fortidsby graves ud

I den østlige del af Nagorno-Karabakh ligger Tigranakert, en ruin af en by fra det 1. århundrede der forsvandt i det 14. århundrede. Byen er ved at blive gravet ud af arkæologer. Inde i en rekonstrueret borg ligger et museum hvor der bl.a. udstilles smykker og bronzeværktøj helt tilbage fra det 1. århundrede.

Læs mere om dine muligheder i Nagorno-Karabakh på Silkevejsrejsers hjemmeside.

Din individuelle rejse med kant til Nagorno-Karabakh

Silkevejsrejser har gennem vores fintmaskede netværk mulighed for at arrangere alle former for individuelle aktiviteter i Nagorno-Karabakh og de omkringliggende lande – Kontakt os for en dialog om dine muligheder for en individuel rejse i Nagorno-Karabakh. Det er din rejse, så du bestemmer indholdet, og har du specialønsker, så spørg os om mulighederne.

Læs mere om hvordan Tvernø Travel Group arrangerer individuelle rejser og rejser med kant.

Silkevejsrejsers logo - Tvernoe Travel Group

All Exclusive Travel

Old Dongola, Sudan - All Exclusive Travel

Balkanrejser

Rila Monastery, Bulgarien - Balkanrejser

Happy Lama Travel

Cordillera Huayhuash, Peru - Happy Lama Travel

Silkevejsrejser

Pamir Highway, Tadsjikistan - Silkevejsrejser

Grupperejser

Grupperejser med dansk rejseleder - Tvernø Travel Group
Rejsegarantifonden #1940