Vælg en side

Rejser til Aserbajdsjan med Silkevejsrejseraserbajdsjans flag

Muddervulkaner i Aserbajdsjan - Silkevejsrejser

Individuelle rejser til Aserbajdsjan

Aserbajdsjan ligger i det sydlige Kaukasus ud til Det Kaspiske Hav, på grænsen mellem Europa og Asien, og har elementer fra begge verdensdele. Landet grænser op til Rusland i nord, Georgien i nordvest, Armenien i vest, Iran i syd og Det Kaspiske Hav i øst.

Absheron – Østens Paris

På Absheron halvøen ligger hovedstaden Baku, der kaldes Østens Paris. Byen er en sammensmeltning af det moderne og det historiske med moderne arkitektur og flotte parker samtidig med smalle brostensbelagte stræder og paladser i den unikke gamle bydel.

Landet med 1000 varme kilder

Aserbajdsjan har en rig natur med både skovfyldte bjerge, lavland, floder, vandfald, gasbrande, sletter, dale, muddervulkaner og varme kilder. Der findes over 1000 varme kilder i Aserbajdsjan, den mest besøgte, Istisu, ligger i Hirkan National Park i det sydlige Aserbajdsjan. Kaukasusbjergene breder sig udover landet, hvor også Aserbajdsjans højeste punkt ligger, Mount Bazarduzu på 4466 meter, på grænsen mellem Rusland og Aserbajdsjan. Landets klima varierer en del. I lavlandet i den sydlige del af landet er der subtropisk klima, f.eks. i Lankaran og Masalli, og oppe i bjergene er der et mere alpint landskab og klima.

Muddervulkaner og ældgamle monumenter

Muddervulkaner er et sjovt naturfænomen, bestående af mindre søer af boblende mudder der kan ses i Gobustan National Park tæt på Baku. I nationalparken kan du også se petroglyffer helt tilbage fra 10. århundrede f.Kr. Parken er på UNESCO’s verdensarvsliste. Aserbajdsjan er rigt på ældgamle historiske monumenter. Du kan bl.a. besøge Noahs mausoleum i Nakhchivan, der er en aserbajdsjansk enklave liggende mellem Iran og Armenien, og overnatte på en gammel karavanestation fra 1700-tallet i den charmerende by Sheki.

Evig ild

En af de mest fascinerende ting du kan opleve i Aserbajdsjan, er deres evige ild. Flere steder kommer der gas op fra undergrunden der brænder uendeligt. Bl.a. i Yanardag nær Baku findes en brændende skråning.

Kom tættere på Noahs ark

Størstedelen af Aserbajdsjanere er shiamuslimer, men landet har ikke nogen officiel religion. Forholdet mellem Armenien og Aserbajdsjan er anstrengt, og den aserbajdsjanske enklave Nakhchivan mellem Armenien og Iran kan kun besøges fra resten af landet via fly. Nakhchivan er ellers værd at besøge, udover Noahs museum ligger der en gammel sovjetisk saltmine, der er omdannet til et spahotel.

Det nordlige Aserbajdsjan

I den nordlige del af Aserbajdsjan kan man besøge byen Guba hvorfra man kan tage videre ud til flere af Aserbajdsjans afsides landsbyer. F.eks. landsbyen Khinaliq, der skulle være Europas højest beliggende landsby, hvor man bl.a. kan bo hos de lokale fårehyrder.

Landsbyen Lahij

landsbyen Lahij ligger i højlandet og er kendt for sine traditionelle kobbersmede. Den charmerende by har snørklede, brolagte gader og gamle huse bygget i træ og sten. Byen er et godt udgangspunkt hvis man ønsker at vandre i området. Det er bl.a. muligt at klatre op på Aserbajdsjans hellige bjerg Babadag, der skulle opfylde ønsker.

Læs mere om dine muligheder i Aserbajdsjan på Silkevejsrejsers hjemmeside.

Din individuelle rejse med kant til Aserbajdsjan

Silkevejsrejser har gennem vores fintmaskede netværk mulighed for at arrangere alle former for individuelle aktiviteter i Aserbajdsjan og de omkringliggende lande – Kontakt os for en dialog om dine muligheder for en individuel rejse i Aserbajdsjan. Det er din rejse, så du bestemmer indholdet, og har du specialønsker, så spørg os om mulighederne.

Læs mere om hvordan Tvernø Travel Group arrangerer individuelle rejser og rejser med kant.

Silkevejsrejsers logo - Tvernoe Travel Group

All Exclusive Travel

Old Dongola, Sudan - All Exclusive Travel

Balkanrejser

Rila Monastery, Bulgarien - Balkanrejser

Happy Lama Travel

Cordillera Huayhuash, Peru - Happy Lama Travel

Silkevejsrejser

Pamir Highway, Tadsjikistan - Silkevejsrejser

Grupperejser

Grupperejser med dansk rejseleder - Tvernø Travel Group
Rejsegarantifonden #1940